Licenser

Vill du börja med sportsbetting? Då är det bra om du förstår hur viktig säkerheten är och hur nivån på den kan vara olika för olika bettingsajter med sportsbooking. Det är helt enkelt så att vissa spelbolag inte är seriösa, väljer du något av dem när du spelar är risken stor att du blir lurad. Tyvärr kan man väl säga så är det inte helt enkelt att veta vilka som är seriösa och vilka sportsbettingföretag som är oseriösa. Dock finns det en del saker som man som spelare kan leta efter.

Först och främst är det bra att spela på sportsbettingsajter som är välkända, det är bland annat företag som Unibet, Ladbrokes och Svenska spel. De företagen har spellicens och är gamla i gemet, de har stor erfarenhet av sportsbooking och betting. Så risken att du blir lurad när du spelar hos någon av dessa bolags sajter är nästintill obefintlig. Självklart så kan det ibland vara roligt att prova på några andra, inte lika kända sportsbettingföretag. Det finns en hel uppsjö av spelföretag på nätet som erbjuder sportsbooking. Skulle det vara så att du inte på förhand vet om det är en seriös sajt, så kan du leta runt på deras hemsida efter ett bevis på att det företag som ligger bakom har en spellicens. Om ett sportsbettingföretag är seriösa så har de oftast sett till att ha en kopia av sin spellicens på sin hemsida. Skulle det vara så att du inte hittar den så kan man faktiskt begära av företaget att de mailar en kopia.

Om du efter en förfrågan om mailad spellicens fortfarande inte fått se någon så ska du absolut inte spela på den sajten det gäller!

En annan sak som man bör tänka på när det gäller sitt val av sportsbettingsajt är att olika länder har olika krav för att ett företag ska få erhålla en spellicens. Enkelt uttryckt kan man säga som så att; ju svårare det är att få en spellicens, desto seriösare är den. Dock finns det vissa länder som delar ut spellicenser alldeles för lättvindigt. Skulle det vara så att den sajt du vill spela på har sin licens från något av följande länder, så bör du undvika att spela där; Dominikanska republiken, Grenada, Madagaskar och Aruba. Har dem däremot licens från något av de följande länderna, så kan du vara relativt säker på att de är seriösa; Australien, Jamaica, Gibraltar och Österrike.

Ett riktigt bra tips för att verkligen undvika att bli lurad är att byta det kreditkort man använder för att spela, ett par gånger varje år. Eller ha ett speciellt kreditkort som du bara använder för spel och inget annat.  Då undviker du den risk det innebär om dina kortuppgifter mot all förmodan hamnar i fel händer.